Акценти от трекинг в Непал

By | септември 10, 2021

Непал е една от най -красивите страни в света. Гордее се с големите квартали на Хималаите, които действат като топ туристическа дестинация. Хора от цял ​​свят посещават страната по различно време на годината, за да открият височините на огромната география на планината, включително най -високата в света – връх Еверест, който е на повече от 8000 метра над морското равнище. За любителите на приключенията, например катерачи и планинари, високите върхове са основният източник на мотивация да посетят страната. Накратко, страната е пълна с приключения на място, а трекингът е най -популярният. Ето защо е важно да се идентифицират, подчертаят и анализират местата за преходи в Непал, тъй като те ще помогнат на потенциалните авантюристи да решат най -добрите места за извършване на тази критична дейност.

Основни лагери на Еверест

Както бе споменато по -рано, Еверест е най -високата планина в света. В рамките на своя регион няколко основни къмпинга предлагат интересни, красиви и атрактивни маршрути. По време на пътуването пътниците могат удобно да видят други планински върхове, включително Хималаите. Освен това има възможност да видите местните хора, техните културни практики и будистки манастири. Те са сред основните лагери около Еверест Иржи Непал, Arun, Yes Valleys, Hanaba, Chiwong Circuit, Salleri, Dudh Kunda, Pike Danda и Lukla.

Район Анапурна

Това място е едно от най -добрите места за преходи с Непал. Той предлага най -зрелищните маршрути за любителите на приключенията. Списъкът с най -забележителните пешеходни маршрути включва веригата Анапурна, маршрута Джомсом и южния къмпинг. Разхождайки се през този регион, той може да види Хималаите; и в същото време имат привилегията да посещават река Кали Гандаки, планината Даулагири и върха на Анапурна. Този регион предлага много перспективи и преживявания на природна и културна красота

туристи

Базов лагер Канченджунга Трек

Планината Канченджанга е третият по височина връх в света, разположен в източния регион на Непал. Маршрут на базовия лагер Канченджинга Започва от Сукетар и Тапледжунг. Този базов лагер е най -малко посещаваният от чужденци район поради своята отдалеченост и технически предизвикателства. Той предлага най -трудните маршрути, които водят до най -красивите пейзажи.

Поход Манаслу

Като осмата най -висока планина в света, Manaslu Trek е страхотно съоръжение, което предлага страхотна гледка към други по -малки планини. По време на процеса на преходи тази зашеметяваща планина е заобиколена до върха, като по този начин увеличава удоволствието от пътуването. Нещо повече, този маршрут е изолиран, далечен и разнообразен по отношение на топографския статус, който представлява огромен опит, особено за изследователите в областта на науката. Най -важното е, че този маршрут изисква опитни туристи, които са физически напреднали, тъй като е много трудно. Отделно от това, пътят е блестящо пълен с биологично разнообразие.

Ясно е, че в Непал има много красиви, забавни и завладяващи маршрути, които авантюристите не могат да покрият за един ден. Ето защо е важно да се планира и вземе решение за местата за преходи, които да бъдат проучени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *