База данни на Microsoft Access: 5 -те най -често срещани задачи при разбирането на база данни на Access

By | септември 11, 2021

Често съм нает да разработвам и одитирам приложение за база данни на Access, което е било изграждано и преработвано през годините поради:

  1. Разработчикът (може би бивш служител) напусна организацията и не остави никаква документация.
  2. Индивид случайно е блокирал база данни и не може да получи достъп, изискващ официален „хак“.
  3. Някои от компонентите на базата данни на Access са загубени и потребителите се нуждаят от добавяне на нови функции.
  4. Новите администратори ни предоставиха база данни и нямат достатъчно знания, за да разширят системните отчети.
  5. Клиентът иска честно мнение за това колко добре (или лошо) е създадена и внедрена база данни на Access.

Но с малко обучение и знание как, има някои основни, но прости дейности, които потребителите могат да направят за себе си, за да споделят и разберат база данни на Access, преди да се обадят на ремонтник / жена.

Имам 5 общи съвета, които да ви помогнат по пътя:

  1. При повечето добре проектирани системи за бази данни на Access обикновено започва с екран за добре дошли (форма на достъп), който трябва да бъде деактивиран при стартиране на приложението и вместо това да получи и прозореца на базата данни (Достъп до 2003 или по -рано) или навигационен панел (Достъп през 2007 г. и след това). Трябва да го задържите SHIFT ключ от клавиатурата, преди да стартирате приложението, който ‘ByPass’ зарежда модула и ще ви отведе до фоновата среда.
  2. С прозореца на базата данни или навигационния панел трябва да се уверите, че всички обекти са видими (тъй като някои може да са скрити). Това ще изисква да активирате превключвателя „Показване на скрити обекти“, разположен в „Инструменти‘,’Настроикименю (Достъп до 2003 или по -рано) или ‘Офис / зад кулиситебутони (Достъп през 2007 г. или по -късно).
  3. С видими таблици се уверете, че са локални (физически) таблици или таблици, свързани с други бази данни (включително Microsoft Access). Това лесно се разпознава от представената икона. Проста икона на маса (който прилича на скара за маса) е истинска физическа таблица, а таблицата с връзки има синя стрелка на върха (надясно) със същия символ на икона. Ако вашата база данни използва свързани таблици, трябва да източите файла на базата данни и също да проверите тази система (вероятно преди).
  4. Полезна помощна програма, наречена „Документатор на база данни„могат да бъдат изпълнени за изготвяне на дълъг и подробен отчет за всички избрани обекти, обхващащи елементите на дизайна, индекса и безопасността (когато е приложимо). Това е много подробен доклад, но показва техническата информация, необходима за разбиране на структурите във вашата база данни. Получете помощ за Access, за да знаете как да управлявате инструмента си – той е лесен за използване.
  5. Друг полезен инструмент е да стартиратеЗависимост от обекта„Инструментът за избран обект, показващ прозоречен прозорец, показва кои други обекти имат връзка, която зависи от избрания обект като негов източник. Отново използвайте помощната система на Access, за да разберете как да я стартирате.

Трябва да отделите малко време за изпълнение на горепосочените задачи, особено ако това е доста голяма база данни (да речем повече от 100 обекта заедно), но с търпение и решителност скоро ще документирате собствената си база данни. „Достъп и контрол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *