Кои са най -популярните маршрути до Еверест?

By | септември 9, 2021

Регионът Еверест без съмнение е един от най -известните преходи в света. Районът има високи планини, шерпски села, скалисти пътеки и прекрасни гледки. Регионът Еверест предлага страхотно преживяване за преходи. Има много възможности за избор, от преходи до базовия лагер на Еверест до туризъм в отдалечени пустинни зони. Лекотата или трудността на туризма зависи от маршрута, който сте избрали с главната пътека до EBC.

По -долу е даден списък на най -популярните пешеходни маршрути, които ни свързват с Еверест:

Маршрут на базовия лагер на Еверест:

Базовият лагер на Еверест Трек е може би най -добрият начин да стигнете до Еверест, който следва класически маршрути, започвайки от Катманду и започвайки на следващия ден с грандиозен полет до Лукла. Пътеката следва пешеходната пътека на река Дуд Коши и пресича рододендронови и магнолични гори, села и манастири, докато стигне до Намче Базар – главната порта към базовия лагер на Еверест. От Namche ще се разходим през манастира Tengboche, Dingboche, Lobuche и Gorakhshep до базовия лагер на Еверест. От Горакшеп се изкачваме до гледката Калапатар на 5545 метра, за да видим слънцето и елегантния Еверест от възможно най -близко разстояние.

Поход с три прохода на Еверест

Трекият проход на Еверест е авантюристичен и предизвикателен маршрут в района на Кхумбу, който започва с радостен полет до Лукла. Този Еверест High Pass Trek предлага възможност да посетите базовия лагер на Еверест, три високи прохода, езерото Gokyo, Gokyo Ri и отдалечената и недокосната долина Nangpa La, селото Marlung и манастира Thame. В комбинация с маршрута на базовия лагер на Еверест, трасето на прохода Еверест е дом на почти всички атракции, които регионът Кхумбу може да предложи. Kongma La (5,535m), Cho La (5,420m) и Renjo La (5,340m) са три високи прохода, които трябва да прекосим по време на маршрута. Препоръчваме ви да карате с опитен местен водач.

Изглед към Еверест
Известен също като панорамен преход на Еверест, походът с изглед към Еверест предлага невероятна природа, съчетана с уникална култура и екзотични гледки към планината. Маршрутът за изглед към Еверест е сравнително лесен и кратък в сравнение с други маршрути в района на Еверест, но все пак предлага магическа красота. Походът продължава през гъстата растителност на Национален парк Сагармата, пълен с бор, цветя от рододендрон и изобилна фауна до базара Намче (3440 м). Ще ви отведе до село Тенгбоче (3930 м), най -големия манастир в региона. Това е най -доброто място за улов на красотата на Еверест (8 848 м) и други околни върхове.

Маршрутът с изглед към Еверест е подходящ за тези, които искат да се насладят на най -високите планини в света, но имат ограничен период от време.

Базов лагер на Еверест Трек през езерата Гокио

Пешеходният преход на езерото Гокио е една от най -популярните туристически пътеки в региона на Еверест, който ще ви отведе до зашеметяващите езера, прочутия ледник Нгозумпа, прочутия проход Чо Ла, прохода Гокио Ри и Кала Патар заедно с базовия лагер на Еверест. Маршрутът преминава през региона на Еверест на компанията, който включва планини, приятни шерпи, манастири и молитвени знамена. Цялата туристическа зона е пълна с невероятна природна красота и ярки езера. Със спокойната красота на ледниковите езера можете да се насладите на 360-градусова 360-градусова гледка към върха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *