Кои са най -често срещаните видове възможности за общественополезни услуги?

By | септември 10, 2021

Тъй като общественият труд става възможен чрез подарък, почти всяка форма на доброволчество може да намери място в общественополезния труд. От лекари, предлагащи услугите си в безплатни клиники, до доброволчески диспансери за храна, услугите в общността се характеризират със страст към подобряване на общността, а не с определен набор от умения или образование. Ако обаче искате да дарите времето си и да потърсите сервизни пространства, които съдържат най -много възможности; по -долу изброяваме и описваме четирите най -често срещани обществени услуги според Модула за гражданска ангажираност на Калифорнийския университет за 2008 г.

Информираност на общността

Обхватът на общността се отнася до усилие за обслужване, което „достига“ до нуждаеща се общност. В повечето случаи общуването с общността е насочено към конкретна нужда и следователно включва подпомагане на определена група хора. Например медицинска клиника, която се фокусира върху подпомагане на жертвите на СПИН, може да бъде създадена в обедняла страна или в определена област на град. Напротив, усилията за популяризиране на общността могат да се съсредоточат върху предоставянето на добра, а не услуга, като например информационна организация, която осигурява зимно облекло за бездомните. Ако искате да помогнете на дадена общност по определен начин, има вероятност да намерите усилия, които да се фокусират върху вашите интереси.

Набиране на средства

Тъй като възможността за общественополезен труд зависи толкова от дарените пари, колкото от времето и дарените стоки, кампаниите за набиране на средства все още продължават по целия свят. Три вида усилия за набиране на средства, които обикновено подпомагат набирането на средства за общественополезен труд, са: работа от врата до врата, обръщане към бизнеса и корпорациите и, когато е включена организация с нестопанска цел, писане на безвъзмездни средства. Както при разпространението на общността, възможности за набиране на средства могат да бъдат намерени във всяка възможна услуга и приветстват всеки, който е готов да дари своето време или способността си да събира пари.

Научете или образовайте

Възможностите за преподаване и образование включват, но не се ограничават до, традиционни ситуации в класната стая. Например възможностите за преподаване и образование също се фокусират върху неща като: обучение за заразни болести, преподаване на занаят или умения, управление на пари и обучение за подобряване на грамотността. В много случаи преследването на възможност за преподаване или образование не изисква сертификат за преподаване или свидетелство за обучение. Въпреки това, когато усилията за преподаване или образование са насочени към финанси или здравеопазване, може да са необходими определени пълномощия или опит.

Урок

В рамките на възможностите за преподаване и образование има възможности за наставничество, особено когато фокусът е върху обучението на хора по академични предмети, които могат да подобрят стандарта им на живот, което води до увеличаване на възможностите за работа, като английски език и математика. Преподаването може да се извършва във връзка с конкретен проект за общественополезен труд или в дългосрочен план чрез организация за подобряване на общността. В много случаи доброволците смятат, че преподаването е по -полезно от преподаването или образованието, защото им дава по -проницателна представа за напредъка на ученика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *