Малекон – известният Пасео де Пуерто Валярта

By | септември 11, 2021

Едно от най -популярните занимания в Пуерто Валярта е разходката по крайбрежието на града в Малекон. Оборудван с магазини, ресторанти и произведения на изкуството, Malecon предлага чудесно забавление за всички възрасти и бюджети. Младите хора и модата могат да пазаруват през деня и да ходят по ресторанти и клубове през нощта. Семействата могат да се насладят на природата, да намерят мили хора и много дейности и да се отпуснат на многобройните селски брегове на брега. За всички има Malecon, една от най -популярните атракции в Пуерто Валярта.

Повечето посетители започват да се разхождат до северния край на Малекон срещу хотел Росита. Тук ще намерите първата скулптура на уникален музей на открито в Пуерто Валярта. „Los Milenios“, произведение на Матис Лидиче, е едно от най -популярните и фотографирани произведения на брега. Друга от най -известните скулптури на Малекон е „Ротонда дел Мар“, любопитна конструкция на столове от местния художник Алехандро Колунга. Разположена в сърцето на Малекон, тази скулптура е заобиколена от пейки и предлага чудесно място да се отпуснете и да се насладите на гледката.

Във вторник сутринта Гари Томпсън – собственик на Galleria Pacifico – предлага публични скулптурни обиколки из Малекон. Томпсън е на арт сцената в Пуерто Валярта повече от 30 години и предлага огромна представа както за скулптурите, така и за художниците зад тях. Извън хотел Rosita, започващ в 9:30 сутринта, обиколките завършват в галерия Томпсън, където на посетителите се предлагат освежителни напитки и допълнителна информация за уникалните произведения на изкуството в града. В допълнение, Рамиз Баркет – един от най -известните художници в Пуерто Валярта, чиято скулптура „Ла Носталгия“ служи като международен символ на града – често е там, за да може заинтересованите туристи да научат от първа ръка за художественото значение на Малекон.

Наскоро Malecon беше допълнително разширен с изграждането на моста над Rio Cuale. Мостът предлага красиво място да спрете и да наблюдавате залеза или да се насладите на водата, докато крайбрежната алея ви свързва с един от най -популярните плажове в Пуерто Валярта – Лос Муертос Плая. Любим на местните семейства, Los Muertos Beach е чудесно място за почивка или пикник. Ако искате да пазарувате на плажа, дружелюбните продавачи на Los Muertos започват с ръчно изработени сувенири и ги продават от всички прясно приготвени морски дарове.

Подобно на Los Muertos, има много търговски обекти с продавачи, предлагащи свежи специалитети, приготвени на брега. Трябва обаче да опитате отличната храна, предлагана в ресторантите Malecon. С всичко от приключенска европейска кухня до традиционна мексиканска храна, ресторантите Malecon се погрижат за всеки вкус. Много ресторанти и кафенета предлагат вътрешни дворове на брега. Туристи и местни жители са единодушни, че седалката на вътрешния двор може да е най -добрият начин да прекарате елегантния залез в залива Бандерас.

Malecon също предлага изобилие от пазаруване. Освен магазини за сувенири, ще видите магазини, продаващи ръчно изработени бижута и кожени изделия. Има няколко луксозни магазина, които предлагат дрехи, дрехи, страхотни бижута и наистина отличителни сувенири.

Малекон е и най -добрата нощна дестинация в Пуерто Валярта. От танцови зали, отворени до джаз, до малките часове до отпускащи шезлонги, Malecon поддържа всяка атмосфера. Възможно е следобедно морско пътешествие през залива Бандерас през Малекон. Има много лодки за семейства и двойки, всяка от които предлага вечеря и забавления на живо. След като прекосите слънчевия залив, можете да видите светлината на Малекон, докато фойерверките се хвърлят в небето.

В неделя вечер става фестивал за семейства в Малекон. Въпреки че ще има голям брой туристи, местни семейства също идват в Малекон, за да се насладят на оживената атмосфера и фойерверки. Амфитеатърът Лос Аркос, крайната точка на Малекон, е известен със своите безплатни концерти и представления в неделя вечер. На брега клоуните и уличните артисти предлагат безплатни забавления. Повечето от отличните ресторанти в Малекон отварят късно и предлагат специални менюта за деца. За пустинята вашето семейство може да се наслади на захарен памук и пържени банани, сервирани от търговците на крайбрежната алея.

Въпреки че е идеален за разходка в Малекон по всяко време, ноември е особено подходящ за посещение на Пуерто Валярта. Поради началото на празничния туристически сезон, Пуерто Валярта предлага обширен фестивал на изкуството с много безплатни събития из целия Малекон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *