Най -популярните приложения за iPad и iPhone за видео продукция

By | септември 9, 2021

След пускането на iPhone, а след това iPad, има постоянно разпространение на приложения или приложения, насочени към пазара за видео продукция. Някои са идвали и си отивали, но много от тях са станали съществена част от нашия комплект, предлагайки удобство и в някои случаи заменяйки скъпо производствено оборудване.

Предварително производство

Някои от най-полезните приложения са предназначени за използване в предварителна подготовка и планиране. Често заема мястото на скъп настолен софтуер и в някои случаи добавя допълнителна използваемост.

Скрипт приложения като Script pro позволяват на потребителите да пишат скриптове с помощта на изскачащи менюта и преки пътища директно към вашия iPad.

Той е съвместим и със стандартния за индустрията софтуер, като най-новата версия. Той усеща, когато към iPad е свързана външна клавиатура, и изтрива екранната клавиатура за още по-голямо гледане.

Друго много полезно приложение е композиторът на Hitchcock storyboard. Това е много добре обмислено приложение за разказка, което позволява на потребителя да качва различни изображения от библиотеки, да добавя музика, бележки и разбира се описания на кадри. Той също така имитира движенията на камерата, като тигани, наклони и движения на количка. Тогава вашата сториборд може да се експортира като PDF или дори да се играе като филм.

Производство

Може би някои от най -популярните приложения са тези, използвани за производство, като например филмовата дъска или DSLR дъската, които заменят необходимостта от скъпи дъски.

Приложението за филмови плочи прави всичко необходимо, за да направите лодката и след това. Можете да правите изчерпателни гласови и графични бележки, отчети за експортиране и да преглъщате данни от снимки на платформи за редактиране, като например final cut pro. Между камерите можете да синхронизирате времевия код между други iPad или iPhone с часовник, а също така можете да синхронизирате с песен от iTunes, ако записвате видеоклип.

Приложенията на Telepromptor също набират популярност. Приложението Pro Promtor ви позволява да редактирате текста на презентацията си и има персонализиран екран за превъртане на текст, за да регулирате размера и скоростта си. Друга полезна функция е възможността за синхронизиране между iPad, така че водещият да може да говори с множество камери, които показват същия текст.

Предлагат се и множество пакети за редактиране, като iMovie, преносима версия на популярния настолен софтуер за Mac. Изненадващо, той е гъвкав с много общи характеристики. Потребителите могат да редактират или снимат съществуващи изображения с 1080p HD възможности на камерата на iPad. Това може да не е толкова добро, колкото професионалната видеокамера, но е много полезно за планиране на планове, проучване на местоположения и създаване на истории.

И когато приключи, възможностите за споделяне са безкрайни. Качете го в Youtube или Vimeo, в облак или уебсайт или го пуснете на телевизора на голям екран с помощта на airplay.

IPhone и iPad донесоха много нови възможности в света на видео продукцията и мисля, че видео продукцията е по -добра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *