Най -често срещаните видове алергии

By | септември 10, 2021

Тези, които страдат от алергии, също могат да страдат в различна степен – малцина трябва да приемат каквито и да е лекарства за това. В САЩ например алергии като ринит (възпаление на носа) са склонни да засегнат 40 до 50 милиона души.

Хранителни алергии
Хранителните алергии вероятно са едни от най -честите и често са първите неща, за които много хора се сещат. Патентите са склонни да бъдат алергични към широк спектър от храни, а самите непоносимости могат да бъдат доста специфични. Цьолиакия например е непоносимост към глутен. Това обаче е и друга по -рядка алергия, при която човек ще бъде алергичен към повечето преработени зърнени храни – т.е. не може да яде хляб, пшеница, овес или нещо друго, което е било преработено от съвременните земеделски методи.

Алергии към трева и цветен прашец
Тревният прашец също е доста често срещан алерген за много хора и симптомите на това обикновено се проявяват през лятото. Тези, които са алергични към трева, често се опитват да избягват места, където има много трева, което понякога може да има сериозно въздействие върху качеството на живот на човек в зависимост от вида на активността на открито, която извършват. В такива случаи ще се приемат определени видове лекарства.

Най -честият симптом на алергия към трева или цветен прашец има тенденция да бъде ринит, когато носът се възпали и започне да причинява значително натрупване на слуз. Въпреки че това може да бъде неудобство в много случаи, някои хора откриват, че симптомите могат да станат толкова лоши, че в крайна сметка да не могат да работят, да ходят на училище или дори да спят.

Кожни алергии
Кожните алергии също могат да бъдат много разнообразни. Най -често срещаният симптом е копривна треска и екзема, които могат да имат редица различни причини. Екземата например често се причинява от контакт със специфични вещества като парфюми или латекс. Могат да присъстват и други състояния, които могат да го влошат, като например особено суха кожа.

Какво да направите, ако подозирате, че може да имате алергия
Ако смятате, че може да имате алергични реакции към определени материали или вещества, най -добре е първо да опитате да спрете да ги използвате и да видите дали има подобрение. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да говорите с Вашия лекар и да се опитате да си уговорите среща с алерголог. Ако подозирате, че имате кожно заболяване, среща с дерматолог също е добра идея.

Важното обаче е да се избягва всякакъв вид лекарства без предварителна консултация с лекар. Може да има редица други лечения, които можете да използвате, преди да се опитате да прибегнете до по -силни лекарства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *