Ръководство за условията на най -често срещаните трейлъри

By | септември 13, 2021

Закупуването на ремарке за първи път може да бъде предизвикателство, особено за непознаване на специфичната терминология. Това е ръководство с най -често срещаните термини.

Обща маса на ремаркето (банкомат) се отнася до общото тегло на ремаркето, състоящо се от теглото на ремаркето, което не е свързано с теглещо превозно средство, и общото тегло на товара. В противен случай брутната маса на ремаркето (GTM) е общото тегло на напълно натоварено ремарке, което е свързано с теглещо превозно средство. Това означава, че GTM винаги ще бъде по -малко от ATM, тъй като част от теглото на тегленото превозно средство се прехвърля на теглещото превозно средство.

Свързване е връзката между ремаркето и теглещото превозно средство. Има няколко вида съединители, в зависимост от теглото на товара, което трябва да се тегли, и условията на ремаркето.

Брутна комбинирана маса (GCM) както подсказва името му, това е комбинирано максимално тегло на превозно средство, пътници, тегло на ремаркето и натоварване. Максимално допустимата норма се определя от производителя на превозното средство. Известен също със следните термини: Комбинирано брутно тегло (GCWR), Брутно тегло на влака (GTW) или Бруто общо тегло (GCW).

Брутна маса на превозното средство (GVM) това е максималното тегло на превозно средство, включително шасито, каретата и двигателя на превозното средство, всички пътници и товари. Ясно е, че теглото на ремаркето не е включено в GVM.

Трейлър за Un Assu има прикачена ос, с две колела, свързани. По -специално за този тип е, че той може да носи определено тегло на товар. От друга страна, тандемното ремарке за оси има две оси. Общият брой на колелата е 4. Повече колела означават по -голяма стабилност, така че тези ремаркета са отлични за пренасяне на по -тежки товари. Известен е също като двойна ос или двойна ос.

Вериги за сигурност те са прикрепени към ремаркето, което му позволява да остане свързано с теглещото превозно средство в случай на неговото изключване. Те трябва да се проверяват при всяко теглене на ремарке.

Тара Маса се отнася до празното тегло на ремарке. Обикновено това тегло се отпечатва на самото ремарке, от производителя.

А Полезен товар е максимално допустимото тегло на товара, което ремаркето е предназначено да носи. Това е разликата между масата на Тара и банкомата му.

ВИНО е информационен номер на превозното средство, съдържащ 17 знака. Ремаркето се идентифицира с този уникален номер. Някои щати в Австралия изискват VIN да бъде подпечатан върху ремаркето.

Система за разпределение на теглото това е система, която увеличава капацитета на теглене на ремарке, подобрявайки управляемостта и спирането. Системата е разположена около съединителите, включително допълнително оборудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *