Стойност на ръчен часовник – Фактори, използвани от експерти за определяне на цената на часовник

By | септември 14, 2021

Експертите за ръчни часовници определят стойностите, като вземат предвид всички вътрешни и външни компоненти на часовника и настоящите пазарни условия и тенденции.

Елементи, които определят стойността на ръчния часовник:

MARK

Производителят на часовника със сигурност е един от факторите, които определят стойността на часовника. Най -известният и търсен ръчен часовник в света е този, направен от Pat Philippe от Женева (Швейцария), при равни други условия; тоест стил на корпуса, метал, характеристики, вид и т.н. Други важни марки, но не непременно тяхното значение, са A. Lange & Sohne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Blancpain, Breguet, Breitling, Bvlgari. , Cartier, Chopard, Concord, Chronoswiss, Corum, Ebel, FP Journe, France Muller, Gerald Genta, Girard-Perregaux, Glashutte, Hublot, Jaeger-LeCoultre, Omega, Panerai, Parmigiani, Piaget, Roger Dubuis, Rolex, Ulys, Vacheron & Constantin и Zenith.

Разбира се, има много качествени марки освен тези, но за тези, които търсят най -добрите часовници в света, тези производители са на върха. Стойностите винаги се основават на това, което някой е готов да плати. За тези часовници колекционери и други, които ценят изисканата изработка, са готови да платят повече от милион долара за най -добрия луксозен ръчен часовник.

СТИЛ:

Популярността на публиката, модата и модата определят кой съвременен стил е предпочитан във всеки един момент.

В днешно време дамите носят часовници с висок стил … както и часовници за мъже като Rolex Daytona, Datejust, Submariner и Yacht-Master. Големият Cartier Tank Americaine сега е много популярен, както и Cartier Ballon Bleu. Дамите с блясък и блясък харесват диамантени часовници … Chanel J-12, Chopard Ice Cube, Patek Philippe Twenty-4 и Piaget Protocole. Класическата дама Rolex President и Rolex Pearlmaster са винаги популярни.

Мъжки A. Lange & Sohne ref. 1815, Patek Philippe, изх. 3919, както и моделите Breitling Bentley и Panerai Ferrari. Розовото злато на Audemars Piguet Royal Oak Offshore е силно търсено и разбира се Rolex все още е популярно, особено двуцветният, стоманен и златен, син часовник Rolex Submariner.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ:

Ръчният часовник има предимство пред повечето други колекционери. Много е полезно. Този уникален фактор поставя ръчния часовник начело на списъка с винтидж колекции, както за износване на рокли, така и за дългосрочни инвестиции в бъдеще. Скъпият ръчен часовник винаги ще има някаква стойност. „Боклукът“ с търговско качество винаги ще бъде боклук.

СЛУЧАЙ:

Метални къщи: Присъщата стойност на металния капак е единствената стойност, която имат някои ретро часовници. За годишните събития са използвани множество метали и материали, като платина, 9-10-14-18-22-каратово злато, сребро, позлатени, позлатени, никел, неръждаема стомана, пластмаса и керамика. Платиненият часовник Patek Philippe е един от най -съвременните часовници днес.

Делнични знаци: Много от ръчните часовници на автори и бижутери като Patek Philippe, Cartier, Rolex, Jaeger-LeCoultre, Tiffany, Hamilton и др. Тези часовници, в оригиналните маркирани калъфи, струват много повече от часовниците в немаркираните калъфи. Всички фирми за ръчни часовници, като извършват движения, от време на време и за живота на компанията, продават САМО движенията с маркировки, маркирани според спецификациите на купувача; множество американски и европейски производители на казуси. Те понякога се описват като „Случаи на договор“.

Стил на калъфа: Стилът на съвременния часовник и античния корпус на часовника определя неговата стойност. Смачкани часовници, извити кутии, покрития от емайл, калъфи в стил „Арт Деко“ се открояват от останалите винтидж парчета, като по този начин увеличават стойността за колекционерите. Стилът и формата на съвременното произведение са фактор в текущите цени въз основа на актуалните популярни тенденции.

СЪСТОЯНИЕ:

Ето някои неща, които са особено важни за цените на часовниците:

Марк: Маркерът оригинален ли е? Повечето ръчни часовници имат метални часовници. Ако е метален, ремонтиран ли е или трябва да бъде? Маркерът сгънат ли е или е надраскан? Има ли повредени или липсващи маркери? Ръцете ви са повредени? Има ли някакъв цвят? Колкото по -ценно е движението за часовника, толкова по -ценен е маркерът.

Дело: Обърнете внимание на размера на износване. Ако е златен портфейл, огънат ли е или е набръчкан или златото е износено? Дали четините са огънати, повредени или сменени? Износени ли са дупките на пружинната щанга? Началото или други надписи обикновено намаляват удобството и стойността на часовника.

Китка на ръка: Ако купувате винаги прикрепен ръчен часовник, уверете се, че гривната е с правилната дължина. Някои видове, особено гривни от мрежа, са скъпи за съкращаване и още по-скъпи за удължаване. Кожените ленти за каишка показват износване, но обикновено могат да бъдат заменени. Общата каишка ще струва значително по -малко от фабричната. Има ли тапа за уши или капачка за затваряне?

Короната: Оригиналната корона е важна, когато е маркирана, като Patek или Rolex.

Движение: Независимо дали движението е оригинално и в изправност и неремонтирано, е фактор в цената на часовника. Тя трябва да има добро покритие без корозия, ръжда или драскотини.

Разбира се, има и други фактори, свързани с цените на ретро и съвременни часовници, които ще бъдат включени в бъдещите статии. Като цяло действителната стойност на часовника е цената, която колекционер или инвеститор, който иска ръчен часовник и има пари, ще плати на друг колекционер или продавач, който знае стойността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *