2 -те най -често срещани грешки при писане с ключови думи

By | септември 15, 2021

Наистина ми дава кръвното налягане. SEO копирайтингът започна да печели лоша репутация поради небрежност. Как? Защото твърде много хора се преструват, че знаят какво правят. Всъщност те просто преместват ключовите думи в копие, без да се притесняват как тече копието. Копирането, което звучи механично или твърдо, е сигурен знак, че любителски писател е хванал ръцете си върху нещата.

Когато пишете копие за SEO, трябва да отделите време, за да разберете какво работи и кое не. Почти всички аматьорски редактори на търсачки правят две грешки. Нека разгледаме всеки от тях.

# 1 – Списъкът

Да предположим, че посещавате началната страница на уебсайт, който продава консумативи за красота. Докато четете копието, продължавате да срещате редица елементи: консумативи за фризьори, оборудване за фризьори и професионални маси за маникюр. Копието се чете така:

––––––––––––––––– –––-

Най -добрият избор на фризьорски принадлежности, фризьорско оборудване и

Професионални маси за маникюр в Интернет

Когато пазарувате фризьорски принадлежности, фризьорско оборудване и професионални маси за маникюр, имате нужда от продавач, който предлага голям избор и страхотно обслужване. Тъй като закупуването на консумативи за фризьори, фризьорско оборудване и професионални маси за маникюр може да бъде скъпо начинание, вие също искате компания, която предлага най -ниската цена.

Доверете се на ABC Beauty Supply, за да ви предложи най -широкия избор от консумативи за фризьори, фризьорско оборудване и професионални маси за маникюр на склад всеки ден. Поръчките се изпращат в рамките на 24 часа и – за всички консумативи за фризьорски салони, оборудване за фризьорски салони и професионални маси за маникюр поръчки над $ 100 – доставката е абсолютно безплатна!

––––––––––––––––– –––-

Виждате ли как тече (или не тече), когато използвате всичките си ключови фрази подред всеки път? За пореден път, разбира се. Добре съм. Също два пъти, в зависимост от дължината на вашето копие. Но поставянето на всичките ви ключови фрази в списък и използването им всеки път, когато имате най -малката възможност, е твърде повтарящо се. Какво правите вместо това?

Обсъдете всеки в отделния си раздел. Говорете за различните видове консумативи за фризьори. Вижте причините, поради които оборудването на фризьорския салон е по -добро от това, което се продава от други. Или дори избройте характеристиките и предимствата на линията от маси за маникюр, която предлага.

# 2 – Заменете ключовите думи с общи условия

Тази техника (като тази по -горе) е перфектна, ако я използвате умерено. Замяната на всеки екземпляр от общ термин с ключова фраза обаче ще направи вашето копие направо глупаво. Нека вземем пример от уеб сайт за уеб дизайн.

––––––––––––––––– –––-

Уеб дизайн в Ню Орлиънс

Нашата фирма за уеб дизайн в Ню Орлиънс предлага високо ниво на креативност на бизнеса, разположен в общата област. Нашите стилове за уеб дизайн в Ню Орлиънс никога не са направени от модели. Всеки уеб дизайн на Ню Орлиънс е създадено по поръчка само за вашия сайт.

––––––––––––––––– –––-

Ако влезете в офиса на компания за уеб дизайн и служителите започнат да говорят, докато това копие е написано, вероятно мислите, че са били на наркотици! И така, защо по света бихте написали копие на вашия сайт така? Причината е, че повечето фенове погрешно смятат, че не могат да пишат както за търсачките, така и за посетителите на сайта. Радвам се да кажа, че грешат! Разбира се, можете да пишете и за двама ви с голям успех.

Опитайте тази:

––––––––––––––––– –––

Прогресивен, креативен, оптимистичен. Това са фрази, които най -добре описват много онлайн фирми, базирани в Ню Орлиънс. Уеб дизайнът за вашата организация трябва да съответства на вашия стил. Никога не създадени от шаблони, дизайните на сайтове, които ще получите, ще отразяват наистина вашата корпоративна личност. Тъй като работим само с компании, разположени в или близо до Ню Орлиънс, уеб дизайнерите запазват това усещане Big Easy.

––––––––––––––––– –––

Виждал ли си го? Присъдата е разбита чрез пунктуация. Това няма да повлияе малко на класирането ви, но ще направи вашето копие да звучи МНОГО по -добре.

Не всички грешки са грешни. Иска ми се да бяха! Но повечето грешки, направени от любители писатели, могат да бъдат поправени с помощта на прост тест. Прочетете го на глас. Ако копието изглежда нелепо, когато се чете на глас, то звучи също толкова нелепо за посетителя на сайта.

Отделете време. Научете тънкостите на SEO копирайтинга, преди да започнете да създавате текст за вашите страници (или вашите клиенти). Тогава можете да сте сигурни, че вашето копие ще конвертира по -добре, като същевременно допринесе за високото ви класиране.

© 2006, Всички права запазени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *