5 Най -често срещаните проблеми със заключването на вратите

By | септември 10, 2021

Както всички собственици на жилища, може да искате да запазите ценностите си в безопасност. Възможно е обаче да обърнете по -малко внимание на ключалките на вратите си, докато нещата се объркат. Но ако искате да избегнете случайни ключалки и други проблеми, ви предлагаме да извършите подходяща поддръжка на ключалките. В тази статия ще говорим за някои от най -често срещаните проблеми с ключалките на вратите. Прочетете, за да научите повече.

1. Счупен или блокиран ключ

Това е често срещан проблем. Може да имате неправилно подредено заключване на вратата, което може да доведе до атака на ключа. Обикновено това може да се случи, ако не смажете правилно ключалката. Когато ключът е заключен, не можете да използвате сила или можете да го счупите в ключалката.

Дори и да нямате много време, трябва да избягвате използването на сила. Вместо това трябва да потърсите добър специалист, за да предотвратите влошаването на проблема.

2. Брави за обективи на вратите

Твърдите брави на вратите се дължат на натрупването на мръсотия и мръсотия. Така че, ако установите, че дръжката е бавна или ви е по -трудно да вмъкнете ключа в ключалката, предлагаме ви да опитате метод „направи си сам“. Например, можете да поставите памучен тампон в ключалката, за да се отървете от мръсотията.

Също така, ако не смазвате достатъчно вратата, вместо това трябва да използвате силиконов или графитен спрей. Не е добра идея да използвате мазнина или масло, тъй като те могат да запушат дупката в студения сезон.

3. Закопчалката е неправилно подредена

Ако ключалката на вратата не държи ключалката на вратата, може да ви бъде по -трудно да заключите или отключите вратата. Възможно е вече да се сблъсквате с този проблем от време на време. По принцип това се случва поради небрежно завинтване или монтиране на панти.

Ако искате да разрешите този проблем, ви предлагаме да проверите несъответствието и да изберете подходящите инструменти, за да направите необходимите разпоредби. Ако смятате, че нещо не подлежи на ремонт или нямате достъп до най -добрите инструменти, можете да се обадите на професионалист.

4. Ключът няма да заключи ключалката

Ако части от ключалката са изпуснати или узурпирани, може да почувствате, че ключът се завърта дори когато не натискате копчетата. Тъй като това е механичен проблем, трябва да бъде оставен на професионалист, който знае как работи механизмът на вратата.

Ако ключът на вратата не се завърти, когато го поставите в ключалката, трябва да опитате да смажете отвора за заключване.

5. Механизмът на вратата е дефектен

Обикновено повечето проблеми с вратите са механични. С течение на времето вратата ви може да има различни механични проблеми. По принцип старите ключалки могат да имат повече проблеми поради прекомерна употреба и липса на поддръжка.

Така че, ако имате механични проблеми с ключалката, ви предлагаме да потърсите добър специалист, който да ги поправи. В този случай не е добра идея да се насочите към DIY подход, особено ако сте начинаещ.

Накратко, ако имате някой от тези проблеми с ключалката си, можете да следвате дадените съвети. Но ако проблемът надхвърля вашите възможности, трябва да се обадите на професионален ковач.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *