7 най -често срещани грешки при задържане на медицински сестри

By | септември 14, 2021

Срещнах някои от влиятелните лидери на медицински сестри днес, специалисти по човешки ресурси и лидери в здравеопазването и разговарях със стотици, може би хиляди експерти в индустрията.

Често се чудя защо всички тези индустриални сили се борят с един и същ досаден проблем – набирането и задържането на квалифицирани медицински сестри – и защо те повтарят същите катастрофални грешки. Наскоро открих отговора на въпроса си по време на семинар на LeAnn Thieman, автор на бестселъра „Пилешка супа за душата на медицинската сестра“, по време на годишната конференция на Тексаската конференция на медицинските сестри.

Презентацията ме вдъхнови да напиша „7 най -често срещани грешки при опазването на сестринските грижи“, като събрах вдъхновение от многото експерти, които срещнах, включително Тиман. Надявам се, че това просто, но смислено ръководство ще помогне на организациите да намерят практически решения на истинския проблем с наемането и поддържането на качествени медицински сестри.

Колко от 7 -те най -често срещани грешки можете да разпознаете във вашата организация?

1. Неадекватно ниво на персонал

Много болници днес се борят да намерят и задържат медицински сестри. Причините са много: намален персонал през 90 -те години за компенсиране на нарастващите разходи за здравеопазване, липса на учители по медицински сестри в колежите и може би дори по -малък интерес към професията от хилядолетията. Въпреки причината, резултатът е един и същ, когато има продължителен период на неадекватно ниво на медицински сестри. Тъй като съществуващите служители усвояват натоварването, стресът се увеличава и удовлетвореността от работата намалява, което води до по -голямо текучество. И така цикълът продължава. С нас се свързаха болници, които от години се опитват да поддържат правилна връзка между медицинска сестра и пациент, но въпреки усилията им, проблемът се влоши. Те са разочаровани; медицинските сестри са нещастни и удовлетвореността на пациентите страда, както и безопасността на пациентите.

С всичките си сложности и постоянни промени днешната здравна среда изисква нов подход. Човек се фокусира върху многостранен план за набиране и задържане, който започва с определяне на подходящите доклади на медицинския персонал за вашето заведение, определяне на цели за набиране и задържане и използване на краткосрочни и дългосрочни методи за набиране.

2. Програми за обучение, на които липсва марката

Много клиенти установяват, че дори и да имат програми за обучение, резултатите са смесени. Обучаващите сестри не са толкова продуктивни или доволни от новите си позиции, както се очаква. Защо? Възможно е обучението да не е достатъчно персонализирано, за да подготви медицинските сестри за пълния набор от функции и очаквания, които в крайна сметка ще определят успеха в тяхната организация.

Какъв по-добър начин да научите това от колега и сестрински партньор, който работи в момента. Препоръчваме на нашите клиенти да приемат програма за медицински сестри с преподаватели. Започнете, като се запитате: „От кого в моята организация искам повече?“ След това стеснете групата си кандидати, за да определите кой има темперамента да преподава. Това са вашите заповеди. Те са силни медицински сестри, които участват с желание.

Имайте предвид, че добрата медицинска сестра не е непременно добър треньор. Ние преподаваме на всички наши медицински сестри специфични комуникативни умения и приложения за обучение, за да ги подготвим за ролята на преподаватели. Потърсете тези умения в служителите си или помислете за обучение за тях. След това не забравяйте да адаптирате натовареността на преподавателите си, за да вземете предвид новите им отговорности, за да не изпитате бързо изгаряне.

3. Културно бедствие

Всяка организация има доминиращи ценности, вярвания и нагласи, които определят и ръководят нейните практики. Работник, който вярва в тези ценности, укрепва организацията, както и нейните колеги. Но всичко, което не е в крак с корпоративната култура, ще понижи морала и ще попречи на ефективността на вашия медицински екип. В среда на висок стрес и бързи темпове, където сътрудниците разчитат на напълно функциониращ екип, културната интеграция е от решаващо значение. Така че, независимо дали сте на персонал или разчитате на агенция за обучение на пътуващи или международни медицински сестри, потърсете както силна клинична, така и културна програма, свързана с вашата организация. Попитайте как се обучават отговорните медицински сестри, за да знаете, че те ще се впишат идеално в здравната система на САЩ и ще разберат нуждите на американските пациенти. Готови ли са Вашите медицински сестри за ефективно справяне с американските здравни проблеми и очакванията на техните доставчици на здравни грижи? Разбират ли ролята на взаимоотношенията и съпричастността?

Осигуряването на културно съгласуване с вашата организация ще подобри работата на вашия медицински екип и ще подобри дългосрочното задържане.

4. Забавянето на компенсациите е възможността за кариера

Не всеки е мотивиран от пари, но проблемите с набирането и задържането са почти гарантирани, ако вашият пакет от компенсации за медицински сестри не върви в крак с конкурентите на пазара. Имайте предвид, че компенсацията означава различни неща за различните хора. Така че, независимо дали става въпрос за стипендии, бонуси, гъвкави часове или почивки, знаете какво предлагат вашите конкуренти и съответствате или надвишавате това, за да сте сигурни, че няма да загубите най-добрите си медицински сестри.

5. Стратегическо планиране, което не е така

Най -добрите медицински сестри обикновено са най -трудни за набиране и още по -трудни за задържане. Имате нужда от план. Ангажирайте всички заинтересовани страни при разработването на вашите стратегически решения, особено медицинските сестри. Мислете извън стандартния си подход. Обмислете всички опции, преди да решите кой работи най -добре за вашата организация. Възможни ли са бонуси за наемане? Ще помогнат ли за изграждането на стабилен медицински екип в дългосрочен план? Каква роля играят международните медицински сестри? Как ще измервате ефективността на стратегиите си?

6. Бумери срещу милениали

Сега всички знаем, че тези две много различни поколения общуват, работят и мислят, добре … много различно. Но какво означава това за вашата организация и как сте подготвили вашия медицински екип? Развитието на взаимоотношения извън нашите удобни и нишови групи не е естествено за повечето възрастни – особено Бумерите. В крайна сметка прекарваме много време в разработването на определени стилове и модели и оценяваме онези, които мислят по същия начин. Без достатъчно мотивация това няма да се промени. Бумерите трябва да гледат отвъд „липсата на работна етика“, която виждат при по -младите партньори, а милениалите трябва да мислят отвъд „Бумерите просто се съпротивляват на промяната“. За да увеличите максимално приноса на всяко поколение, вашата организация трябва да помогне за улесняване на диалога, който насърчава разбирането и оценката на приноса на всяка група. Само тогава имате напълно функционален, напречен екип.

7. Конкурентите са твърде агресивни

Клиент, намиращ се в щат, ми се оплака, че когато мисли, че печели битката за недостиг на медицински сестри, състезател от съседна държава танцува в близкия хотел и набира и интервюира медицинските си сестри – предлага бонуси за наемане и по -добро работно време. Моят отговор на това е посочен в членове 1 до 6 по -горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *