8 най -често срещани телесни проблеми след раждането и начини за тяхното лечение

By | септември 12, 2021

Раждането на бебе е красиво преживяване. Въпреки това, раждането на дете дава много физически и емоционални промени. Ето някои от най -често срещаните телесни проблеми след раждането и начини за справяне с тях:

1. Перинеална болка

Болка в перинеума (област между влагалището и ректума) също е често срещана. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да избегнете сериозни усложнения. Използването на мека възглавница за сядане ще помогне за облекчаване на дискомфорта.

2. Sorg Engorgement

Кърмата расте между втория и петия ден, след раждането. Това ще ви накара да усетите усещания в гърдите си. В някои случаи гърдите се пълнят с мляко. Това може да стане много трудно като скала и болезнено. Този етап се нарича поглъщане. Можете да избегнете това, като хранете детето си на по -кратки интервали. Можете също така да изцеждате млякото с помпа, докато търсенето е равномерно. Използването на топли кърпи или пакети с лед също може да помогне за намаляване на гърдите.

3. Болезнени зърна

Кърмене и постоянното снабдяване с мляко ще доведе до болка в зърната. Това е много често и обикновено отшумява в рамките на няколко дни след раждането. Лекарите могат да предложат нанасяне на крем за зърна за успокояване на зоната.

4. Инфекция на матката

Понякога фрагменти от плацентата остават в матката. Някои симптоми включват повишена сърдечна честота, лека температура, подуване на матката, както и силна болка в долната част на корема и отделяне на матка. Лекарите лекуват това с антибиотици.

5. Следродилна депресия

Майките са склонни да се чувстват претоварени от отговорности и да се занимават с нещо по -малко деликатно. Безпокойството, болката и чувството на гняв са признаци на следродилна депресия. Най-често срещаните при майките за първи път, е възможно да се отървете от тях с подкрепата на вашия партньор, помощ в дома и членове на семейството. Присъединяването към група за поддръжка или консултации също ще помогне.

6. Косопад

Намаленият хормонален баланс ще доведе до загуба на коса. Не се притеснявай. Това намалява с времето. Всичко, което трябва да направите, е да имате диета, богата на протеини, за да поддържате косата си здрава.

7. Вагинално отделяне

След раждането много жени изпитват вагинално течение (лохия) в продължение на няколко седмици. Той съдържа кръв и тъкани на матката. Трябва да сте в крак с интензивното физическо натоварване. Дайте на тялото си добра почивка. Оставете го да се излекува.

8. Вагинално кървене

Кървенето ще се забави към края на две седмици. След този период кървенето ще стане по -леко и може да продължи до 6 седмици. Не забравяйте да сменяте подложките на всеки четири часа, за да избегнете инфекция. Всяко тежко кървене или повтаряща се коагулация (със или без лошата миризма) трябва незабавно да се докладва на лекаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *